Díjazták a Bridgestone tatabányai gyárát

Kereskedelmi 2019-08-02

Környezetvédelmi törekvéseiért Arany Levél díjjal ismerte el a japán vállalatcsoport globális központja a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-t. 

A Harmóniában a természettel elnevezésű, biodiverzitást támogató program célja, hogy a vállalat nemzetközileg is elismerje azokat a gyárait, amelyek a legtöbbet tesznek a közvetlen környezetükért. A tatabányai üzem környezettudatos intézkedései között szerepelt a hulladékgyűjtés, tematikus fotópályázat, Co2 terhelést csökkentő kerékpáros akció és nemzeti park együttműködés is.

Az év elején indított programjával a Bridgestone Global 125 létesítményének környezetvédelmi programját és intézkedéseit vette górcső alá, hogy díjjal jutalmazza az arra érdemes üzemeket. A program szigorú szempontok szerint értékelte az elmúlt időszak aktivitásait, beleértve a programba bevont munkatársak számát, a környezetre kifejtett hosszú távú hatást, az edukációt állat- és növényvilág védelme témában és a különböző nemzeti parkokkal való együttműködést. A japán központ környezetvédelmi szakemberei végül a legmagasabb szintű, Arany Levél díjat ítélték oda a tatabányai abroncsgyárnak.

„Ez a díj óriási megtiszteltetés és egyben a munkánk komoly elismerése is.” – mondta Topolcsik Melinda, ügyvezető igazgató. „Abroncsgyártóként vállaltuk, hogy 2050-re olyan abroncsokat fejlesztünk ki, amelyek 100%-ban - fenntartható alapanyagokból készülnek. Világszerte filozófiánk része a fenntarthatóság és a társadalom szolgálata, de nagyon fontos, hogy lokálisan is megmutassuk, igenis tehetünk az egészséges környezetért.”

Partnereink