X

Hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel napi hírfigyelőnkre, hogy első kézből értesülhessen a legfontosabb hírekről, eseményekről.

Aki lemarad, az kimarad!

Napi hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel naponta megjelenő hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön a piac híreiről, eseményeiről. Kérjük töltsön ki minden mezőt a sikeres feliratkozáshoz.

 

Ön szerint másnak is érdekes lehet ez a cikk?

Töltse ki az űrlapot, és küldje el e-mailben!

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a rendezvény?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Regisztráció az Arcképcsarnokba

Szerepelni szeretne az ingatlanpiaci Arcképcsarnokban? Küldje el regisztrációs kérelmét az alábbi adatlap kitöltésével. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Adatmódosítás

Szeretné az itt található adatokat módosítani? Kérjük írjon üzenetet munkatársunknak, aki elvégzi a kért módosításokat.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel a kapcsolatot vele:

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy naponta hírlevelet küldjünk neked a legfontosabb ingatlanpiaci hírekről, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.

Média forrás: nincs megadva
A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szakértő válaszol

Szakértő válaszol rovatunkban az ingatlanpiac aktuális kérdéseit boncolgatjuk az adott témához kapcsolódó szakértők bevonásával.

Kérdése van az ingatlanpiaccal kapcsolatban? Küldje el nekünk!

2015. Január 08.

Mire számíthatunk idén az ingatlanpiacon?

A kereskedelmi ingatlanpiacot szakmai oldalról alapvetően három jelző uralja: ideális, pénzügyi, reális, amelyeket a legtöbb esetben az igényekre vetíthetünk ki. Ha innen szemléljük az elmúlt éveket, elmondhatjuk, hogy 2008 környékéig a vezérelv a bérlői magatartások terén az ideális lokáció és épület megtalálása volt, és csak másodsorban jött számításba a pénzügyi oldal, illetve némely esetben a gazdasági realitás. Aztán jött a nagy ingatlanpiaci kézifék, megállt minden, és csend következett be. A nagy tervek messze kerültek a megvalósítástól, míg karnyújtásnyi távolságon belül maradtak a kisebb projektek, de valójában senki sem akart újra nagy lendületet venni a finanszírozások téli útviszonyai között nyári gumival. A bérleti díjak a kereskedelmi ingatlanpiac minden szektorában nyugalmi állapotban vannak, néha egy-egy esetben meg is emelkednek, tehát a trend már semmiképpen sem csökkenő. Sőt. Olyan helyzetben vagyunk, melyben a spekulatív szó már ismét nyer némi vonzalmat, még ha legtöbbször csak elvi síkon is. Ez pedig alapvetően jól hat a szektorra, tranzakciók oldalán folytatódik az a pozitív elmozdulás, amit 1-1,5 éve tapasztalunk. Azért lehet ezt szó szerint elmozdulásnak venni, mert amit leginkább még csak „érzünk”, talán már nem a stagnálás rendszerszerű kilengéseinek egy hulláma, hanem konkrét irány. Nem dinamikus, de konkrét. Mind a hozamok, mind a bérleti díjak olyan mutatókat eredményeznek, melyeket leginkább valaminek az elején láttunk eddig. Bízzunk benne, hogy ez a trend folytatódik, és szó szerint trend lesz belőle.

Petrik Zoltán, az In-Management Kft. értékesítési igazgatója

További kérdések

KÉPGALÉRIÁK

iroda.hu V. Díjátadó Gála Irodablog.hu - Munka. Stílus. Design. theBAR by iroda.hu Ingatlan évkönyv 2014-2015

PARTNEREINK

MBSZ IMEDIA - Médiafigyelő Médiafigyelés MTI Brand Trend HuGBC