X

Hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel napi hírfigyelőnkre, hogy első kézből értesülhessen a legfontosabb hírekről, eseményekről.

Aki lemarad, az kimarad!

Napi hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel naponta megjelenő hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön a piac híreiről, eseményeiről. Kérjük töltsön ki minden mezőt a sikeres feliratkozáshoz.

 

Ön szerint másnak is érdekes lehet ez a cikk?

Töltse ki az űrlapot, és küldje el e-mailben!

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a rendezvény?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Regisztráció az Arcképcsarnokba

Szerepelni szeretne az ingatlanpiaci Arcképcsarnokban? Küldje el regisztrációs kérelmét az alábbi adatlap kitöltésével. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Adatmódosítás

Szeretné az itt található adatokat módosítani? Kérjük írjon üzenetet munkatársunknak, aki elvégzi a kért módosításokat.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel a kapcsolatot vele:

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy naponta hírlevelet küldjünk neked a legfontosabb ingatlanpiaci hírekről, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.

Média forrás: nincs megadva
A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szakértő válaszol

Szakértő válaszol rovatunkban az ingatlanpiac aktuális kérdéseit boncolgatjuk az adott témához kapcsolódó szakértők bevonásával.

Kérdése van az ingatlanpiaccal kapcsolatban? Küldje el nekünk!

2014. Szeptember 11.

Mikor veszik át az uralmat a zöld irodaházak?

Az elmúlt 7-8 évben főként az „A” kategóriás irodaházak elindultak a „zöld irányba”, ennek azonban – amellett, hogy befektetői-fejlesztői szempontból jelentős PR-értéke van – jelentkezik egy plusz költséghányada, amely az eredeti kivitelezési költségek 10-20 %-os emelkedéséhez is vezethet. Továbbá megfigyelhető, hogy a fenntartható technológiákkal működő házak letisztultabb formavilággal rendelkeznek, amelyekre a jelenleg uralkodó építészeti trendek is nagy hatással vannak. A „B” kategória esetében az új házakra jellemző technológiai fejlesztések nagy többsége abszolút nem kifizetődő, tehát a tulajdonosoknak nem éri meg ebbe az irányba elmozdulni. A jelenlegi piaci feltételek mellett a nagybetűs költséghatékonyságra koncentrálunk mi is, vagyis optimális költségek, üzemeltetési kiadások mellett korrekt minőségű irodateret kínálnunk. A „B” kategóriás irodaházak kiadási oldalának optimalizálását a meglévő rendszerek korszerűsítésével tudjuk megvalósítani, mindezek mellett frissebb, modernebb külsővel ruházzuk fel a tereket. Az „A” kategória esetében a zöld irányba elmozdulás nyilvánvalóan akkor lenne jelentősebb, ha nagyobb fejlesztési lendületet tapasztalnánk a hazai irodapiacon. Jelenleg azonban nem látom ezt a nagymértékű igényt a környezettudatos fejlesztésekre, illetve a fejlesztésekre úgy általában, ezért a korszerűsített „B” kategória az üzemeltetési költségeket is tekintve konkurenciát jelent az „A” kategória számára. Ahhoz, hogy a fenntartható épületek tömegével épüljenek és lehessen válogatni közöttük, legalább 5 évnek kell eltelnie – de ekkor is jelentős változásoknak kellene bekövetkezniük ahhoz, hogy a bőség zavarával küzdjünk."

Petrik Zoltán, az In-Management Kft. értékesítési igazgatója

További kérdések

KÉPGALÉRIÁK

iroda.hu V. Díjátadó Gála Irodablog.hu - Munka. Stílus. Design. theBAR by iroda.hu Ingatlan évkönyv 2014-2015

PARTNEREINK

MBSZ IMEDIA - Médiafigyelő Médiafigyelés MTI Brand Trend HuGBC