X

Hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel napi hírfigyelőnkre, hogy első kézből értesülhessen a legfontosabb hírekről, eseményekről.

Aki lemarad, az kimarad!

Napi hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel naponta megjelenő hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön a piac híreiről, eseményeiről. Kérjük töltsön ki minden mezőt a sikeres feliratkozáshoz.

 

Ön szerint másnak is érdekes lehet ez a cikk?

Töltse ki az űrlapot, és küldje el e-mailben!

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a rendezvény?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Regisztráció az Arcképcsarnokba

Szerepelni szeretne az ingatlanpiaci Arcképcsarnokban? Küldje el regisztrációs kérelmét az alábbi adatlap kitöltésével. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Adatmódosítás

Szeretné az itt található adatokat módosítani? Kérjük írjon üzenetet munkatársunknak, aki elvégzi a kért módosításokat.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel a kapcsolatot vele:

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy naponta hírlevelet küldjünk neked a legfontosabb ingatlanpiaci hírekről, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.

Média forrás: nincs megadva
A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szakértő válaszol

Szakértő válaszol rovatunkban az ingatlanpiac aktuális kérdéseit boncolgatjuk az adott témához kapcsolódó szakértők bevonásával.

Kérdése van az ingatlanpiaccal kapcsolatban? Küldje el nekünk!

2017. Augusztus 21.

Hogyan alakul a újépítésű lakáspiac? Mire számíthatunk?

A lakáspiacon a legfontosabb, hogy a bizalom visszatért a piacra. Egy lakás vásárlása egy átlagos háztartás számára a legnagyobb beruházás. Az elmúlt években a reálbérek növekedésével és a rossz hitelállomány leépülésével már megteremtődtek a feltételek arra, hogy beinduljon az újépítésű lakáspiac keresleti oldala. Azonban a jövőbe vetett bizalom hiányzott, ma pedig a vásárlók már bíznak abban, hogy a felvett hitelt vissza tudják fizetni, hiszen megfelelő munkahelyen dolgozhatnak éveken át. A bizalmat jelenleg több elem is támogatja: egyrészt a dinamikus reálbér növekedés belátható évekig meghatározó lehet a magyar munkaerőpiacon és gazdaságban, másrészt a hitelezési hajlandóság is erősödött, harmadrészt pedig a befektetői vásárlásokat az alacsony kamatszint ösztönzi. A kapacitások szűkössége azonban nagyon meg fogja rostálni a valódi kínálatot. A statisztikák ugyan jelentős kínálattal büszkélkedhetnek, azonban az adatokban a 8-10 év múlva megépülő lakások is szerepelnek – noha már most látjuk, hogy sok projekt nem fog tudni elindulni. Nem is csak a finanszírozással lesz a baj, hanem a kalkulált árszínvonalon nem találnak majd kivitelezőt, miközben az értékesítésre váró lakások árait már korábban rögzítették. Vagyis a mi várakozásaink szerint a kínálat nem fog olyan jelentős méretekben növekedni, mint ahogy azt a számok sugallják.

Árendás Gergely (MRICS), a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója

További kérdések

KÉPGALÉRIÁK

iroda.hu V. Díjátadó Gála Irodablog.hu - Munka. Stílus. Design. theBAR by iroda.hu Ingatlan évkönyv 2014-2015

PARTNEREINK

MBSZ IMEDIA - Médiafigyelő Médiafigyelés MTI Brand Trend HuGBC