X

Hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel napi hírfigyelőnkre, hogy első kézből értesülhessen a legfontosabb hírekről, eseményekről.

Aki lemarad, az kimarad!

Napi hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel naponta megjelenő hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön a piac híreiről, eseményeiről. Kérjük töltsön ki minden mezőt a sikeres feliratkozáshoz.

 

Ön szerint másnak is érdekes lehet ez a cikk?

Töltse ki az űrlapot, és küldje el e-mailben!

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a rendezvény?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Regisztráció az Arcképcsarnokba

Szerepelni szeretne az ingatlanpiaci Arcképcsarnokban? Küldje el regisztrációs kérelmét az alábbi adatlap kitöltésével. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Adatmódosítás

Szeretné az itt található adatokat módosítani? Kérjük írjon üzenetet munkatársunknak, aki elvégzi a kért módosításokat.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel a kapcsolatot vele:

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy naponta hírlevelet küldjünk neked a legfontosabb ingatlanpiaci hírekről, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.

Megjelentek az okos biciklitárolók. Élmény a városi közlekedésben – beszélgetés a BLOCK startup ügyvezetőjével

2020. Szeptember 09. Proptech
Az AviBike Kft.-t 2019 elején alapította két fiatal mérnök, akik másfél évnyi intenzív fejlesztés és tesztelés után piacra léptek a BLOCK Smart 2P elnevezésű okos kerékpártárolójukkal. Többek között önkormányzatoknak, szállodáknak, plázáknak, irodaházaknak, állami intézményeknek nyújtanak mikromobilitási szolgáltatásokat. Szilágyi Szabolccsal, az AviBike Kft. társalapítójával és ügyvezetőjével beszélgettünk az innovatív megoldásokról, a mobilitásról, a felhasználói élményről és arról, hogy mit nyernek ezzel az irodaházak, kereskedelmi ingatlanok.

– A környezettudatos gondolkodás és a klímavédelem iránti növekvő elkötelezettség elhozta a kerékpározás reneszánszát Magyarországon is, amelyhez egyre több szolgáltatás kapcsolódik. Az AviBike is belépett erre az egyre népszerűbb piacra, hiszen megalkottátok az ún. BLOCK kerékpár- és rollertárolót. Kezdjük azzal, hogy egyáltalán miről van szó?

– Egy hagyományos kerékpártároló nem több, mint egy darab vas, ezzel szemben a BLOCK okos tárolói következő generációs városi infrastrukturális elemek. Minden egyes tároló egy sokoldalú szoftverrel felvértezett robosztus hardver, amely elősegíti az Okos Város/városi mobilitási feladatok megvalósítását (kerékpár + roller) és lehetővé teszi a teljesen automatizált (elektromos) kerékpár- és rollerbérlést (pl. hotelek, kerékpárüzletek számára).

– Mi itt az innováció, amely újdonság a piacon?

– Az innovációnk két fronton is tetten érhető. Egyrészt maga a tároló, a fizikai struktúra egy formatervezési innováció. Megtaláltuk azt a két pontot a térben, amellyel a legtöbb városban használt kerékpár egyetlen mozdulattal rögzíthető a jelenleg elérhető legnagyobb biztonságban. A tárolók használatához csak az applikációnk vagy egy előre programozott NFC érintőkártya szükséges. Lehetővé tesszük azt is, hogy közterületen lehessen tölteni elektromos bicikliket/rollereket – közvetlenül a kerékpártárolóba épített szolgáltatásként. Másrészt pedig a saját fejlesztésű szoftvereink kínálnak olyan funkciókat, amelyekről eddig csak álmodni lehetett.

– Akkor álmodozzunk tovább! Mit tud a BLOCK szoftvere?

– Itt válasszuk külön az ingyenes iOS és Android applikációnkat, illetve az admin portálunkat. Míg előbbivel a felhasználóink, addig utóbbival elsősorban az ügyfeleink kerülnek kapcsolatba. A mobilalkalmazásunk lényegében helyettesít egy hordozható lakatot. Miért is cipelnénk magunkkal ilyet a 21. században, ha ott lapul a zsebünkben az okostelefonunk? Csak néhány koppintás a BLOCK Bike Racks App-ban és levesszük az aggódás terhét a kerékpárosok válláról. Nincsen több összekoszolt kéz és elpazarolt idő. Amíg valaki a mi tárolóinknál őrzi a bringáját, addig vállaljuk a kockázatot a lezárt járgánya épségéért. Előfoglalási lehetőséget és balesetbiztosítást is kínálunk, a rendszeres kerékpározásért pedig kuponokkal és személyre szabott kedvezményekkel jutalmazzuk a regisztrált felhasználóinkat.

Tehát egy teljeskörű szolgáltatáscsomagot kínálunk, de nem csak a bicikliseknek, hanem az ügyfeleinknek is – legyenek azok önkormányzatok, irodaház-üzemeltetők, bevásárlóközpont-tulajdonosok stb. A telepítés helyétől függően idő alapú őrzési díj konfigurálható, amely aztán megoszlik a fogadó hely és startupunk között, így a beruházás megtérül. Ez a fizetési mód konfigurálható lokáció alapú harmadik feles akciókra és egyéb városi kedvezményekre. Például egy kávézó állja a biciklis parkolási díját, ha 1000 Ft érték felett vásárol nála. Emellett a rendszer képes különböző lekérdezések alapján riportokat előállítani, értékes felhasználói statisztikákat szolgáltatva így az ügyfeleinknek.

Szilágyi Szabolcs és Boros Márk

– Mostanában divatos szó lett a mobilitás, mit jelent ez a ti szótáratokban, és ehhez hogyan tudtok hozzájárulni?

– A mobilitás szó számunkra a szabadságot, egyfajta függetlenséget és az ehhez kapcsolódó kényelmet jelenti. Urban/Proptech startupként arra törekszünk, hogy a modern technológia és a kreatív innováció ötvözésével a legjobb városi mobilitási élményt biztosítsuk. Az okos és biztonságos kerékpártárolóinkkal megnehezítjük a tolvajok dolgát, így lehetővé tesszük, hogy a kerékpárosok használhassák szeretett, kényelmes és feltételezhetően nagyértékű (elektromos) bringájukat. Ha én az elektromos bicajommal szeretnék munkába járni, hogy a kerékpárutakon végighasítva ne álljak hosszú perceket dugóban, és ne izzadjak le útközben, akkor a munkahelyemen is várnia kell egy megfelelően korszerű kerékpártárolónak, ahol biztonságban tudhatom és tölthetem a biciklimet. A BLOCK tárolókkal elérhetővé válik ez a fajta szabadság-érzés.

– A felgyorsult világunkban fontos az azonnaliság, a könnyen kezelhetőség, és ezzel párhuzamosan a használati élmény. Mi az az élmény, amit tudtok nyújtani?

– Az egész Okos Város koncepció a kényelemről szól. Ennek tükrében alakítottuk ki a termékünket és a szolgáltatásainkat, ezért több oldalról is meg tudom közelíteni a kérdést. Eleve kezdünk azzal, hogy nem kell visszarohannunk a lakásba a kerékpárt lezáró lakatunkért, ha véletlenül otthon hagytuk volna. A telefonunk valószínűleg mindig nálunk van, így a bringánk biztonsága is mindig elérhető. Már ez ad egyfajta kényelmet, de maga a tárolóhasználat is gyorsabb, mint egy hagyományos lezárással bíbelődni. Elég csak rábökni a „Tároló nyitása” gombra az appunkban, majd betoljuk a bringánkat, rázárjuk a kaput, végül rábökünk az „Őrizd a bringám!” gombra. Ekkor egy kattanással és hangjelzéssel kezdetét veszi a parkolás, amely időtartamára megszűnik az aggódás a kerékpár épségéért. A parkolás befejezése is ilyen egyszerű.

– Kiknek és milyen konstrukciót, partnerséget tudtok kínálni? Illetve a felhasználók hogyan tudják ezt alkalmazni a mindennapokban?

– Férőhelyszámtól függően 5-7 éven belül megtérül az ügyfél befektetése. Jelenleg két alapvető módon lehet hozzájutni a szolgáltatásunkhoz: az egyik az egyösszegben történő vásárlás + alapdíjas üzemeltetés kombinációja, a másik pedig egy afféle hibrid lízing. Egy alacsonyabb vételárat követően igénybe vehető a szolgáltatás, amelyhez aztán szerződéses ideig egy valamivel magasabb üzemeltetési költséget számolunk fel. Mindkét esetben megtérülés-vizsgálatot végzünk el az ügyféllel közösen, nem árulunk zsákbamacskát.

Ügyfelünknek tekintünk minden olyan vállalkozást, intézményt vagy egyéb jogi személyt, amely már most is rendelkezik hagyományos kerékpártárolókkal, de az ügyfeleik, látogatóik vagy lakosaik számára valami többet, jobbat kívánnak nyújtani, vagy ugyan még nem rendelkeznek velük, de a fentebb említett indokok miatt tervezik azok beszerzését. Felhasználóinknak csak annyi a dolga, hogy a készhez kapott NFC kártyával vagy a letöltött BLOCK Bike Racks alkalmazással elkezdik használni a szolgáltatást.

– Szeretnétek megjelenni a kereskedelmi ingatlanokban is, többek között az irodaházakban, hiszen a modern ingatlanfejlesztések egyre jobban ösztönzik a biciklis munkába járást, egyre több helyen biztosítanak kerékpár-tárolót, zuhanyzót, öltözőt. Mit tudtok kínálni egy irodaház üzemeltető/tulajdonos számára vagy akár egy hotel, pláza vagy kórház számára?

– Kiemelt ügyfeleinknek tekintjük az irodaház üzemeltetőket és tulajdonosokat. A kerékpárral történő munkába járás egy tipikusan olyan eset, ahol a felhasználó leginkább csak A és B pont – a lakhelye és a munkahelye – között közlekedik. Nekünk ez kedvez, egy várost lefedő BLOCK hálózat ideális kiindulópontjai lehetnek az irodák. Az üzemeltetők számára elsősorban egy könnyen telepíthető, pozitív megkülönböztető tényezőt adunk. „A mi irodaházunkban még a BLOCK okos és kényelmes kerékpártárolói is megkönnyítik a munkavállalók mindennapjait”. Környezettudatos, fenntartható életmódot elősegítő megoldásként a BREEAM, LEED és DGNB minősítésein is kedvező pontokat lehet kapni ezért a fejlesztésért, vagyis felkészítjük a jövőre az irodákat.

A vírushelyzetet követő megcsappant kihasználtságra egyfajta megoldásként ezzel a kényelmi szolgáltatással is szeretnénk visszacsalogatni a munkavállalókat. Ha eddig valaki csak azért nem járt munkába (kerékpárral), mert nem tudta azt megfelelően tárolni, a BLOCK-kal most már tudja. Hasonlóan az elektromos autó töltéshez, az elektromos kerékpárok és rollerek töltése is megoldható a parkolóban munkaidő alatt. Végezetül pedig az alkalmazásunkon keresztül az irodaházak kiszolgáló létesítményeivel is kialakíthatóak kölcsönösen előnyös partnerségek – pl. kedvezmények az étteremben –, amely ismét csak visszacsábítja a dolgozókat. Nyitottak vagyunk egyedi elképzeléseket is megvalósítani, döntően digitális megoldásként tényleg csak a képzelet szab határt a szolgáltatásunknak.

Média forrás: realista.hu
A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Megjelentek az okos biciklitárolók. Élmény a városi közlekedésben – beszélgetés a BLOCK startup ügyvezetőjével

Az AviBike Kft.-t 2019 elején alapította két fiatal mérnök, akik másfél évnyi intenzív fejlesztés és tesztelés után piacra léptek a BLOCK Smart 2P elnevezésű okos kerékpártárolójukkal. Többek között önkormányzatoknak, szállodáknak, plázáknak, irodaházaknak, állami intézményeknek nyújtanak mikromobilitási szolgáltatásokat. Szilágyi Szabolccsal, az AviBike Kft. társalapítójával és ügyvezetőjével beszélgettünk az innovatív megoldásokról, a mobilitásról, a felhasználói élményről és arról, hogy mit nyernek ezzel az irodaházak, kereskedelmi ingatlanok.

– A környezettudatos gondolkodás és a klímavédelem iránti növekvő elkötelezettség elhozta a kerékpározás reneszánszát Magyarországon is, amelyhez egyre több szolgáltatás kapcsolódik. Az AviBike is belépett erre az egyre népszerűbb piacra, hiszen megalkottátok az ún. BLOCK kerékpár- és rollertárolót. Kezdjük azzal, hogy egyáltalán miről van szó?

– Egy hagyományos kerékpártároló nem több, mint egy darab vas, ezzel szemben a BLOCK okos tárolói következő generációs városi infrastrukturális elemek. Minden egyes tároló egy sokoldalú szoftverrel felvértezett robosztus hardver, amely elősegíti az Okos Város/városi mobilitási feladatok megvalósítását (kerékpár + roller) és lehetővé teszi a teljesen automatizált (elektromos) kerékpár- és rollerbérlést (pl. hotelek, kerékpárüzletek számára).

– Mi itt az innováció, amely újdonság a piacon?

– Az innovációnk két fronton is tetten érhető. Egyrészt maga a tároló, a fizikai struktúra egy formatervezési innováció. Megtaláltuk azt a két pontot a térben, amellyel a legtöbb városban használt kerékpár egyetlen mozdulattal rögzíthető a jelenleg elérhető legnagyobb biztonságban. A tárolók használatához csak az applikációnk vagy egy előre programozott NFC érintőkártya szükséges. Lehetővé tesszük azt is, hogy közterületen lehessen tölteni elektromos bicikliket/rollereket – közvetlenül a kerékpártárolóba épített szolgáltatásként. Másrészt pedig a saját fejlesztésű szoftvereink kínálnak olyan funkciókat, amelyekről eddig csak álmodni lehetett.

– Akkor álmodozzunk tovább! Mit tud a BLOCK szoftvere?

– Itt válasszuk külön az ingyenes iOS és Android applikációnkat, illetve az admin portálunkat. Míg előbbivel a felhasználóink, addig utóbbival elsősorban az ügyfeleink kerülnek kapcsolatba. A mobilalkalmazásunk lényegében helyettesít egy hordozható lakatot. Miért is cipelnénk magunkkal ilyet a 21. században, ha ott lapul a zsebünkben az okostelefonunk? Csak néhány koppintás a BLOCK Bike Racks App-ban és levesszük az aggódás terhét a kerékpárosok válláról. Nincsen több összekoszolt kéz és elpazarolt idő. Amíg valaki a mi tárolóinknál őrzi a bringáját, addig vállaljuk a kockázatot a lezárt járgánya épségéért. Előfoglalási lehetőséget és balesetbiztosítást is kínálunk, a rendszeres kerékpározásért pedig kuponokkal és személyre szabott kedvezményekkel jutalmazzuk a regisztrált felhasználóinkat.

Tehát egy teljeskörű szolgáltatáscsomagot kínálunk, de nem csak a bicikliseknek, hanem az ügyfeleinknek is – legyenek azok önkormányzatok, irodaház-üzemeltetők, bevásárlóközpont-tulajdonosok stb. A telepítés helyétől függően idő alapú őrzési díj konfigurálható, amely aztán megoszlik a fogadó hely és startupunk között, így a beruházás megtérül. Ez a fizetési mód konfigurálható lokáció alapú harmadik feles akciókra és egyéb városi kedvezményekre. Például egy kávézó állja a biciklis parkolási díját, ha 1000 Ft érték felett vásárol nála. Emellett a rendszer képes különböző lekérdezések alapján riportokat előállítani, értékes felhasználói statisztikákat szolgáltatva így az ügyfeleinknek.

Szilágyi Szabolcs és Boros Márk

– Mostanában divatos szó lett a mobilitás, mit jelent ez a ti szótáratokban, és ehhez hogyan tudtok hozzájárulni?

– A mobilitás szó számunkra a szabadságot, egyfajta függetlenséget és az ehhez kapcsolódó kényelmet jelenti. Urban/Proptech startupként arra törekszünk, hogy a modern technológia és a kreatív innováció ötvözésével a legjobb városi mobilitási élményt biztosítsuk. Az okos és biztonságos kerékpártárolóinkkal megnehezítjük a tolvajok dolgát, így lehetővé tesszük, hogy a kerékpárosok használhassák szeretett, kényelmes és feltételezhetően nagyértékű (elektromos) bringájukat. Ha én az elektromos bicajommal szeretnék munkába járni, hogy a kerékpárutakon végighasítva ne álljak hosszú perceket dugóban, és ne izzadjak le útközben, akkor a munkahelyemen is várnia kell egy megfelelően korszerű kerékpártárolónak, ahol biztonságban tudhatom és tölthetem a biciklimet. A BLOCK tárolókkal elérhetővé válik ez a fajta szabadság-érzés.

– A felgyorsult világunkban fontos az azonnaliság, a könnyen kezelhetőség, és ezzel párhuzamosan a használati élmény. Mi az az élmény, amit tudtok nyújtani?

– Az egész Okos Város koncepció a kényelemről szól. Ennek tükrében alakítottuk ki a termékünket és a szolgáltatásainkat, ezért több oldalról is meg tudom közelíteni a kérdést. Eleve kezdünk azzal, hogy nem kell visszarohannunk a lakásba a kerékpárt lezáró lakatunkért, ha véletlenül otthon hagytuk volna. A telefonunk valószínűleg mindig nálunk van, így a bringánk biztonsága is mindig elérhető. Már ez ad egyfajta kényelmet, de maga a tárolóhasználat is gyorsabb, mint egy hagyományos lezárással bíbelődni. Elég csak rábökni a „Tároló nyitása” gombra az appunkban, majd betoljuk a bringánkat, rázárjuk a kaput, végül rábökünk az „Őrizd a bringám!” gombra. Ekkor egy kattanással és hangjelzéssel kezdetét veszi a parkolás, amely időtartamára megszűnik az aggódás a kerékpár épségéért. A parkolás befejezése is ilyen egyszerű.

– Kiknek és milyen konstrukciót, partnerséget tudtok kínálni? Illetve a felhasználók hogyan tudják ezt alkalmazni a mindennapokban?

– Férőhelyszámtól függően 5-7 éven belül megtérül az ügyfél befektetése. Jelenleg két alapvető módon lehet hozzájutni a szolgáltatásunkhoz: az egyik az egyösszegben történő vásárlás + alapdíjas üzemeltetés kombinációja, a másik pedig egy afféle hibrid lízing. Egy alacsonyabb vételárat követően igénybe vehető a szolgáltatás, amelyhez aztán szerződéses ideig egy valamivel magasabb üzemeltetési költséget számolunk fel. Mindkét esetben megtérülés-vizsgálatot végzünk el az ügyféllel közösen, nem árulunk zsákbamacskát.

Ügyfelünknek tekintünk minden olyan vállalkozást, intézményt vagy egyéb jogi személyt, amely már most is rendelkezik hagyományos kerékpártárolókkal, de az ügyfeleik, látogatóik vagy lakosaik számára valami többet, jobbat kívánnak nyújtani, vagy ugyan még nem rendelkeznek velük, de a fentebb említett indokok miatt tervezik azok beszerzését. Felhasználóinknak csak annyi a dolga, hogy a készhez kapott NFC kártyával vagy a letöltött BLOCK Bike Racks alkalmazással elkezdik használni a szolgáltatást.

– Szeretnétek megjelenni a kereskedelmi ingatlanokban is, többek között az irodaházakban, hiszen a modern ingatlanfejlesztések egyre jobban ösztönzik a biciklis munkába járást, egyre több helyen biztosítanak kerékpár-tárolót, zuhanyzót, öltözőt. Mit tudtok kínálni egy irodaház üzemeltető/tulajdonos számára vagy akár egy hotel, pláza vagy kórház számára?

– Kiemelt ügyfeleinknek tekintjük az irodaház üzemeltetőket és tulajdonosokat. A kerékpárral történő munkába járás egy tipikusan olyan eset, ahol a felhasználó leginkább csak A és B pont – a lakhelye és a munkahelye – között közlekedik. Nekünk ez kedvez, egy várost lefedő BLOCK hálózat ideális kiindulópontjai lehetnek az irodák. Az üzemeltetők számára elsősorban egy könnyen telepíthető, pozitív megkülönböztető tényezőt adunk. „A mi irodaházunkban még a BLOCK okos és kényelmes kerékpártárolói is megkönnyítik a munkavállalók mindennapjait”. Környezettudatos, fenntartható életmódot elősegítő megoldásként a BREEAM, LEED és DGNB minősítésein is kedvező pontokat lehet kapni ezért a fejlesztésért, vagyis felkészítjük a jövőre az irodákat.

A vírushelyzetet követő megcsappant kihasználtságra egyfajta megoldásként ezzel a kényelmi szolgáltatással is szeretnénk visszacsalogatni a munkavállalókat. Ha eddig valaki csak azért nem járt munkába (kerékpárral), mert nem tudta azt megfelelően tárolni, a BLOCK-kal most már tudja. Hasonlóan az elektromos autó töltéshez, az elektromos kerékpárok és rollerek töltése is megoldható a parkolóban munkaidő alatt. Végezetül pedig az alkalmazásunkon keresztül az irodaházak kiszolgáló létesítményeivel is kialakíthatóak kölcsönösen előnyös partnerségek – pl. kedvezmények az étteremben –, amely ismét csak visszacsábítja a dolgozókat. Nyitottak vagyunk egyedi elképzeléseket is megvalósítani, döntően digitális megoldásként tényleg csak a képzelet szab határt a szolgáltatásunknak.

Média forrás: realista.hu

Tetszett a cikk? Itt megoszthatja!

PARTNEREINK

MBSZ IMEDIA - Médiafigyelő Médiafigyelés MTI Brand Trend HuGBC