X

Hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel napi hírfigyelőnkre, hogy első kézből értesülhessen a legfontosabb hírekről, eseményekről.

Aki lemarad, az kimarad!

Napi hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel naponta megjelenő hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön a piac híreiről, eseményeiről. Kérjük töltsön ki minden mezőt a sikeres feliratkozáshoz.

 

Ön szerint másnak is érdekes lehet ez a cikk?

Töltse ki az űrlapot, és küldje el e-mailben!

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a rendezvény?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Regisztráció az Arcképcsarnokba

Szerepelni szeretne az ingatlanpiaci Arcképcsarnokban? Küldje el regisztrációs kérelmét az alábbi adatlap kitöltésével. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Adatmódosítás

Szeretné az itt található adatokat módosítani? Kérjük írjon üzenetet munkatársunknak, aki elvégzi a kért módosításokat.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel a kapcsolatot vele:

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy naponta hírlevelet küldjünk neked a legfontosabb ingatlanpiaci hírekről, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.

Hétfőn bezártak az iskolák és az óvodák, ami a gyerekek és a szülők számára is kihívást jelent

2020. Március 18.
Ha érintett vagy a kérdésben, az alábbi tippek segíthetnek túlélni, sőt hatékonyan dolgozni a home office-ban.

Rengeteg szülőt érintenek a koronavírus megfékezését célzó rendkívüli intézkedések, és többségük számára a home office eleve egy ismeretlen helyzetet jelent, amit tovább fokoz a gyermekek jelenléte. Az kettő összeegyeztetése nem lesz mindig egyszerű, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy ennek a folyamatnak is lesznek pozitív hozadékai, sőt, akár élvezhetitek is az egészet. 

Tudjuk, hogy lesznek pillanatok, amikor nem lesz energiád, hogy megfogadd az alábbi tanácsokat, és emiatt még rosszul sem kell érezned magad, hiszen nem leszel egyedül, viszont ha sikerült, több energiád marad majd a nap végére.

Első lépésként állíts határokat, ne mosd össze a feladatokat!

A megszokott, rendszeres kerékvágás rögtön azon a ponton felborul, hogy eltűnnek a hétköznapok és a hétvégék. A gyerekek viszont megszokták a reggeli kelést, ezért fontos, hogy a jelen helyzetet ne egyfajta szünetként kezeljétek. Fontos, hogy a kezdetektől fogva legyen egy rendszer, amihez igazodhatnak.

Beszélj a kicsikkel arról, hogy annak ellenére, hogy mindannyian otthon vagytok, a feladataitokat ugyanúgy el kell látnotok, tehát neked dolgoznod kell, nekik pedig el kell foglalniuk magukat, mintha óvodában lennének.

Bár aludhatnátok tovább, érdemes az elejétől fogva követni a megszokott rutint, tehát felkelni, reggelizni, elkezdeni a munkát, ebédelni és befejezni a feladatokat a munkaidő végén. Ha tartod a napirendet, elkerülhető a felfordulás, és sokkal kisebb zavart okoz az otthoni munkavégzés a gépezetben.

Az irodában jó esetben el tudsz mélyedni a munkádban, azonban egy kisgyermek mellett ezt nem remélheted. Ha eleve így állsz hozzá, nem fog csalódás érni. Inkább előzd meg a folyamatos kizökkenést és ütemezd át a feladatokra szánt időt. Egy óvodás gyermek maximum 30 percig tudja elfoglalni magát, de mivel számára is új a helyzet, előfordulhat, hogy 20 percnek is örülni fogsz. Ha tehát lebontod a napi teendőidet 20 perces blokkokra, nagyobb eséllyel fogod sikeresen elvégezni őket.

Persze ennek az a feltétele, hogy a kicsi valóban önállóan játsszon. Ha korábban még nem voltatok otthon ilyen felállásban, akkor először tanítsd meg őt, hogyan foglalja el magát. Egyedül vagy a testvérével, csendben, rongálás és veszélyes helyzetek nélkül. Magától nem biztos, hogy talál ilyen tevékenységet, ezért ha szeretnéd kihagyni a felesleges köröket, rögtön kínálj neki pár alternatívát.

Az okos kütyük nyomkodása és a TV nézés helyett jól jöhetnek például a készségfejlesztő játékok, az építőjátékok, a papírhajtogatás vagy a rajzolás is, hiszen utóbbiak segítségével tanul meg önállóan játszani, valamint fejlődnek a finommotoros képességei, a kreativitása és a logikai készségei is. A kütyük megmaradhatnak például jutalomnak, ha nem tudod teljesen kizárni a használatukat, de mindig ellenőrizd le, hogy mit fog megnézni ezeken a gyerek.

Következetesség

Ha ideig eljutottatok, az alapok már megvannak, ugyanakkor fontos, hogy be is tartsátok őket. Mivel sok esetben a szülők és a gyerekek számára is új helyzetről van szó, szükségetek lesz olyan szabályokra, amik lehetővé teszik a nyugodt munkavégzést. Hiszen bosszantó lesz, ha az ügyfeleket hívod telefonon, miközben a háttérben a gyermeked elvonja a figyelmed. Mondd el neki, hogy a lakás mely pontjain, mikor és mivel és hogyan játszhat. Arról is beszélj vele, hogy miért kéred tőle ezeket.

Fontos, hogy tisztázzátok az elején, hogy vészhelyzet kivételével be kell tartani a szabályokat, és beszéljetek egyértelműen arról, hogy milyen esetekben jöhet oda segítséget kérni.

Ha megfelelően kommunikálsz, a gyermeked meglepően jól fog alkalmazkodni a helyzethez. Egészséges szülő-gyermek viszony esetén a jelenléted megnyugtatja őt, hiszen tudja, hogy biztonságban van, és bízhat a megbeszélt szabályokban. Emiatt nagyon fontos, hogy te is tartsd be azokat.

Miközben fokozatosan szoktatod az új körülményekhez, ne felejtsd el megdicsérni, amikor hagyott téged teljesíteni egy feladatot. Az okos eszközök használata mellett mindenképp vezesd be az együtt töltött időt is, azaz tartsatok közös 5-10 perces szüneteket, amikor te sem telefonálsz vagy a híreket olvasod. Ehhez is türelemre lesz szükséged, de tartsd szem előtt a kitűzött célt, és következetesen tartsd is be!

Türelem

Emellett az sem árt, ha higgadt maradsz, amíg az új rendszer nem válik olajozottá. Ha ugyanis elvesztenéd a fejed – ami néha előfordulhat – a gyermeked elveszítheti a bizalmát abban, hogy ura vagy a helyzetnek és az ijedtsége hisztit eredményezhet, ami még több idődet elveszi.

Amíg tart a szoktatás, az elején pár alkalommal hagyd abba, amit csinálsz, és hallgasd meg a gyereket, hogy mit szeretne. Segíts neki abban, amit kér tőled, és miután megnyugtattad, beszélj vele arról, hogy ez valóban halaszthatatlan volt-e. Ebből megtanulja majd, hogy hogyan tegyen különbséget az igazán fontos és a halasztást tűrő kérdései között. Fontos, hogy türelmesen magyarázd el többször is ezeket a dolgokat, mert ez lesz a leggyorsabb út a sikerhez.

Ne felejtsd el az sem, hogy mindkettőtök számára megterhelő feladat egyik napról a másikra elszakadni a napi rutintól. Nincsenek körülötted a kollégák, a kicsi körül a társai, ráadásul hozzád sem mehet oda bármikor, ezért időt kell szánnod arra, hogy kompenzáld ezeket. Az egyébként utazással töltött időben például játsszatok együtt, amiből érezni fogja, hogy törődsz vele, és az új szabályok mellett mégis több lehetőség marad az együttlétre.

Ilyenkor előkerülhetnek a társasjátékok vagy játszhattok színházat, ahol ti vagytok a szereplők, tornázhattok, olvashatsz mesét, főzhettek vagy beszélgethettek arról, hogy miként éli meg a gyermeked ezt a helyzetet. Utóbbira mindenképp szakíts időt, mert a válaszok alapján tudod majd finom hangolni a rendszert.

Bízunk benne, hogy minél gördülékenyebben veszitek a változásokat, és hamarosan visszaáll a megszokott rend. Addig viszont légy türelmes és oszd meg a tapasztalataidat kommentben, hogy más szülőkkel együtt minél zökkenő mentesebben teljenek a napjaitok!

 

Média forrás: nincs megadva
A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Hétfőn bezártak az iskolák és az óvodák, ami a gyerekek és a szülők számára is kihívást jelent

Ha érintett vagy a kérdésben, az alábbi tippek segíthetnek túlélni, sőt hatékonyan dolgozni a home office-ban.

Rengeteg szülőt érintenek a koronavírus megfékezését célzó rendkívüli intézkedések, és többségük számára a home office eleve egy ismeretlen helyzetet jelent, amit tovább fokoz a gyermekek jelenléte. Az kettő összeegyeztetése nem lesz mindig egyszerű, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy ennek a folyamatnak is lesznek pozitív hozadékai, sőt, akár élvezhetitek is az egészet. 

Tudjuk, hogy lesznek pillanatok, amikor nem lesz energiád, hogy megfogadd az alábbi tanácsokat, és emiatt még rosszul sem kell érezned magad, hiszen nem leszel egyedül, viszont ha sikerült, több energiád marad majd a nap végére.

Első lépésként állíts határokat, ne mosd össze a feladatokat!

A megszokott, rendszeres kerékvágás rögtön azon a ponton felborul, hogy eltűnnek a hétköznapok és a hétvégék. A gyerekek viszont megszokták a reggeli kelést, ezért fontos, hogy a jelen helyzetet ne egyfajta szünetként kezeljétek. Fontos, hogy a kezdetektől fogva legyen egy rendszer, amihez igazodhatnak.

Beszélj a kicsikkel arról, hogy annak ellenére, hogy mindannyian otthon vagytok, a feladataitokat ugyanúgy el kell látnotok, tehát neked dolgoznod kell, nekik pedig el kell foglalniuk magukat, mintha óvodában lennének.

Bár aludhatnátok tovább, érdemes az elejétől fogva követni a megszokott rutint, tehát felkelni, reggelizni, elkezdeni a munkát, ebédelni és befejezni a feladatokat a munkaidő végén. Ha tartod a napirendet, elkerülhető a felfordulás, és sokkal kisebb zavart okoz az otthoni munkavégzés a gépezetben.

Az irodában jó esetben el tudsz mélyedni a munkádban, azonban egy kisgyermek mellett ezt nem remélheted. Ha eleve így állsz hozzá, nem fog csalódás érni. Inkább előzd meg a folyamatos kizökkenést és ütemezd át a feladatokra szánt időt. Egy óvodás gyermek maximum 30 percig tudja elfoglalni magát, de mivel számára is új a helyzet, előfordulhat, hogy 20 percnek is örülni fogsz. Ha tehát lebontod a napi teendőidet 20 perces blokkokra, nagyobb eséllyel fogod sikeresen elvégezni őket.

Persze ennek az a feltétele, hogy a kicsi valóban önállóan játsszon. Ha korábban még nem voltatok otthon ilyen felállásban, akkor először tanítsd meg őt, hogyan foglalja el magát. Egyedül vagy a testvérével, csendben, rongálás és veszélyes helyzetek nélkül. Magától nem biztos, hogy talál ilyen tevékenységet, ezért ha szeretnéd kihagyni a felesleges köröket, rögtön kínálj neki pár alternatívát.

Az okos kütyük nyomkodása és a TV nézés helyett jól jöhetnek például a készségfejlesztő játékok, az építőjátékok, a papírhajtogatás vagy a rajzolás is, hiszen utóbbiak segítségével tanul meg önállóan játszani, valamint fejlődnek a finommotoros képességei, a kreativitása és a logikai készségei is. A kütyük megmaradhatnak például jutalomnak, ha nem tudod teljesen kizárni a használatukat, de mindig ellenőrizd le, hogy mit fog megnézni ezeken a gyerek.

Következetesség

Ha ideig eljutottatok, az alapok már megvannak, ugyanakkor fontos, hogy be is tartsátok őket. Mivel sok esetben a szülők és a gyerekek számára is új helyzetről van szó, szükségetek lesz olyan szabályokra, amik lehetővé teszik a nyugodt munkavégzést. Hiszen bosszantó lesz, ha az ügyfeleket hívod telefonon, miközben a háttérben a gyermeked elvonja a figyelmed. Mondd el neki, hogy a lakás mely pontjain, mikor és mivel és hogyan játszhat. Arról is beszélj vele, hogy miért kéred tőle ezeket.

Fontos, hogy tisztázzátok az elején, hogy vészhelyzet kivételével be kell tartani a szabályokat, és beszéljetek egyértelműen arról, hogy milyen esetekben jöhet oda segítséget kérni.

Ha megfelelően kommunikálsz, a gyermeked meglepően jól fog alkalmazkodni a helyzethez. Egészséges szülő-gyermek viszony esetén a jelenléted megnyugtatja őt, hiszen tudja, hogy biztonságban van, és bízhat a megbeszélt szabályokban. Emiatt nagyon fontos, hogy te is tartsd be azokat.

Miközben fokozatosan szoktatod az új körülményekhez, ne felejtsd el megdicsérni, amikor hagyott téged teljesíteni egy feladatot. Az okos eszközök használata mellett mindenképp vezesd be az együtt töltött időt is, azaz tartsatok közös 5-10 perces szüneteket, amikor te sem telefonálsz vagy a híreket olvasod. Ehhez is türelemre lesz szükséged, de tartsd szem előtt a kitűzött célt, és következetesen tartsd is be!

Türelem

Emellett az sem árt, ha higgadt maradsz, amíg az új rendszer nem válik olajozottá. Ha ugyanis elvesztenéd a fejed – ami néha előfordulhat – a gyermeked elveszítheti a bizalmát abban, hogy ura vagy a helyzetnek és az ijedtsége hisztit eredményezhet, ami még több idődet elveszi.

Amíg tart a szoktatás, az elején pár alkalommal hagyd abba, amit csinálsz, és hallgasd meg a gyereket, hogy mit szeretne. Segíts neki abban, amit kér tőled, és miután megnyugtattad, beszélj vele arról, hogy ez valóban halaszthatatlan volt-e. Ebből megtanulja majd, hogy hogyan tegyen különbséget az igazán fontos és a halasztást tűrő kérdései között. Fontos, hogy türelmesen magyarázd el többször is ezeket a dolgokat, mert ez lesz a leggyorsabb út a sikerhez.

Ne felejtsd el az sem, hogy mindkettőtök számára megterhelő feladat egyik napról a másikra elszakadni a napi rutintól. Nincsenek körülötted a kollégák, a kicsi körül a társai, ráadásul hozzád sem mehet oda bármikor, ezért időt kell szánnod arra, hogy kompenzáld ezeket. Az egyébként utazással töltött időben például játsszatok együtt, amiből érezni fogja, hogy törődsz vele, és az új szabályok mellett mégis több lehetőség marad az együttlétre.

Ilyenkor előkerülhetnek a társasjátékok vagy játszhattok színházat, ahol ti vagytok a szereplők, tornázhattok, olvashatsz mesét, főzhettek vagy beszélgethettek arról, hogy miként éli meg a gyermeked ezt a helyzetet. Utóbbira mindenképp szakíts időt, mert a válaszok alapján tudod majd finom hangolni a rendszert.

Bízunk benne, hogy minél gördülékenyebben veszitek a változásokat, és hamarosan visszaáll a megszokott rend. Addig viszont légy türelmes és oszd meg a tapasztalataidat kommentben, hogy más szülőkkel együtt minél zökkenő mentesebben teljenek a napjaitok!

 

Média forrás: nincs megadva

Tetszett a cikk? Itt megoszthatja!

iroda.hu V. Díjátadó Gála Irodablog.hu - Munka. Stílus. Design. theBAR by iroda.hu Ingatlan évkönyv 2014-2015

PARTNEREINK

MBSZ IMEDIA - Médiafigyelő Médiafigyelés MTI Brand Trend HuGBC