X

Hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel napi hírfigyelőnkre, hogy első kézből értesülhessen a legfontosabb hírekről, eseményekről.

Aki lemarad, az kimarad!

Napi hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel naponta megjelenő hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön a piac híreiről, eseményeiről. Kérjük töltsön ki minden mezőt a sikeres feliratkozáshoz.

 

Ön szerint másnak is érdekes lehet ez a cikk?

Töltse ki az űrlapot, és küldje el e-mailben!

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a rendezvény?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Regisztráció az Arcképcsarnokba

Szerepelni szeretne az ingatlanpiaci Arcképcsarnokban? Küldje el regisztrációs kérelmét az alábbi adatlap kitöltésével. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Adatmódosítás

Szeretné az itt található adatokat módosítani? Kérjük írjon üzenetet munkatársunknak, aki elvégzi a kért módosításokat.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel a kapcsolatot vele:

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy naponta hírlevelet küldjünk neked a legfontosabb ingatlanpiaci hírekről, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.

Ezek az elmúlt évtized legjobb budapesti irodaházai

2020. Február 26. Urbanisztika
Az Év Irodája versenyen, illetve a Real Estate Awards-on az elmúlt tíz évben az irodák mellett többek között az irodaházak is reflektorfénybe kerültek. Most nézzük az évtized győzteseit, amelyek hitelesen kirajzolják a hazai kereskedelmi ingatlanpiac fejlődési szakaszait is.

A hőskorban, azaz az első versenyen 2010-ben Az Év Irodaháza díjat az Allee Corner irodaház érdemelte ki az ING Real Estate fejlesztésében, amely Újbudán az Allee-ban található. Jól látható, hogy a korábbi ingatlanpiaci ciklusban az irodaházak mellett a bevásárlóközpontok fejlesztése is nagy volumenben zajlott országszerte, sőt, már akkor a vegyes és városközponti funkcióban gondolkodtak a beruházók, vagyis a pláza retail terei mellett helyet kaptak irodák vagy éppen lakások, netán más szolgáltatók is. A vegyes funkció tetten érhető a WestEndben vagy éppen a MOM Parkban is.

2011-ben a Madarász Irodapark második üteme lett Az Év Irodaháza a Proform Zrt. beruházásában, amely már a Szépvölgyi Irodapark kapcsán is letette a névjegyét. Hatalmas fejlesztési láz jellemezte a magyar piacot, amelyet a 2008-as válság megakasztott, ugyanakkor a már elkezdett projekteket be kellett fejezni. A helyszín is fontos, hiszen a Váci út már akkor meghatározó alpiaca volt a fővárosi irodaszektornak.

2012-ben a korábban említett díjat nem adták át, ellenben a BudaWest Irodaház lett Az Év Legzöldebb Projektje Sasadon, amely BREEAM minősítéssel is rendelkezik. Vagyis miközben azt gondoljuk, hogy a klímavédelem és a fenntarthatóság valami új dolog, rá kell jönnünk, hogy az idő néha „megcsal” minket, hiszen már nyolc éve is építettek zöld projektet. Igaz, hogy a környezettudatos irodaházak akkoriban még fehér hollónak számítottak, majd a sokat emlegetett krízis után pedig már csak ilyen házak épülnek. Egy-két alap dolog zöld fronton már akkor: víz nélküli pissoirok, hőcserélős légkezelő rendszer, szelektív hulladékgyűjtés és klímák hulladékhőjével történő melegvíz ellátás.

Következő évben a Skanska is beköszönt, hiszen ugyanezt a díjat a LEED Platinum minősítésű Green House érdemelte ki szintén a Váci út vonzáskörzetében. A svéd gyökerű vállalat mindig élen járt a zöld technológiák alkalmazásában, és ezt ez a komplexum is igazolja, ráadásul itt hatalmas belső park és zöld tető is támogatja a dolgozók természetközeli munkahelyét. Egyébként itt rendezkedett be annak idején az Avis Budget Group, amely Az Év Irodája fő díját is elvitte anno.

2014-től kezdve Az Év Kereskedelmi Ingatlanfejlesztése címet osztják ki, és azóta mindig irodaház nyeri el a díjat. Ennek alapvetően az az oka, hogy bevásárlóközpontok szinte nem épülnek Magyarországon, a logisztikai központok pedig többnyire a praktikusság és a hatékonyság alapján készülnek, így a minőségi tartalom mellett a látványt az irodaházak tudják képviselni. Bár most a szállodaépítési láz jó néhány izgalmas projektet ígér a jövőre nézve.

A szóban forgó évben a Horizon Development fejlesztésében az Eiffel Palace irodaház nyert, amely még 1893-ban épült a  Pesti Hírlap egykori szerkesztőségeként, kiadóhivatalaként és nyomdájaként a Nyugati tér mellett. Az épület homlokzata a rekonstruált korabeli tervek alapján nyerte vissza eredeti, XIX. századi arculatát, miközben belső szerkezete és felépítése a XXI. század követelményeinek felel meg.

2015-ben ismét egy Váci úti fejlesztés hozta el a díjat, hiszen a Váci Greens C épület lett a nyertes. Az Atenor megaprojektje azért is kiemelkedő, mert a válság után szinte először vágtak bele egy spekulatív fejlesztésbe, ráadásul irodaparkban gondolkodtak, ami hamarosan el is készül hat épületben cirka 130 ezer m2-nyi irodateret kínálva. A belga beruházó is zöldben gondolkodott már akkor, hiszen BREEAM Excellent besorolású az épület, azóta is egyértelmű a környezettudatos műszaki tartalom a fejlesztéseknél.

Egy évvel később ismét a Horizon Development örülhetett, hiszen újabb műemlék-projektje lett Az Év Kereskedelmi Ingatlanfejlesztése. Ezúttal is a belvárosban alkottak jelentőset, hiszen a Vörösmarty tér ékességét, az UNESCO Világörökségi listáján is szereplő Váci 1-et újította meg a vállalat. A 100 éves neoklasszicista palota az új, modern terekkel többfunkciós kereskedelmi ingatlanként kelt életre. Az irodák mellett itt várja a látogatókat többek között a H&M zászlóshajó üzlete, központi irodája és bemutatóterme is.

2017-ben újra egy irodapark érdemelte ki az első helyet, mégpedig a Graphisoft Park vadonatúj Fogadó épülete, amely a nevéből adódóan is fogadja az ide érkezőket, egyfajta találkozási pont a város és a komplexum között. Maga az irodapark azért is különleges, mert a Duna közelében zöld környezetben valójában egy magyar mini Szilícium-völgy, ahol elég komoly a technológiai vállalatok jelenléte (pl. Microsoft, SAP). A helyszín megtestesíti mindazokat a trendeket, amelyek az amerikai giga techcégeket az élvonalba emelték a globális munkaerőpiacon.

Ahogy izmosodott a magyar ingatlanpiac az új ciklusban, egyre nagyobb volumenű beruházások valósultak meg, a finanszírozás biztosított, így a nagy cégek már akár székház-projektekben vagy fejlesztő központokban is gondolkodhattak (pl. Telenor, Nokia). Ennek a szegmensnek kiemelkedő fejlesztése, a három irodaházzal is felérő új Telekom Székház a Könyves Kálmán körúton. Itt szinte a legújabb irodapiaci, ingatlanfejlesztési, fenntarthatósági, munkahelyi trendek mindegyike megjelenik, vagyis a jelenlegi tudásunk egyfajta szintézise az épületegyüttes. A helyszín, vagyis a Hungária körgyűrű is érdekes, hiszen a hosszan elnyúló külső körúton sorra jelennek meg a fejlesztések, így a Váci út és Dél-Buda mellett alakul egy új irodai csomópont.

A tavalyi év legjobbja pedig a Budapest ONE Business Park lett a Futureal-csoport beruházásában, amelyet múlt héten hirdettek ki a Real Estate Awards gálán. A győztes vállalat nevéhez fűződik a Corvin Sétány városfejlesztési projekt, és itt is hozzájárul egy új negyed létrejöttéhez. Már formálódik a kelenföldi intermodális csomópont vonzáskörzetében a Dél-Buda Városközpont, ahol a vállalat a Budapest nyugati kapujaként is emlegetett irodapark mellett idén átadja az Etele Plazát is, amely régóta az első nagy volumenű bevásárlóközpont-beruházás a fővárosban.

Média forrás: realista.hu
A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Ezek az elmúlt évtized legjobb budapesti irodaházai

Az Év Irodája versenyen, illetve a Real Estate Awards-on az elmúlt tíz évben az irodák mellett többek között az irodaházak is reflektorfénybe kerültek. Most nézzük az évtized győzteseit, amelyek hitelesen kirajzolják a hazai kereskedelmi ingatlanpiac fejlődési szakaszait is.

A hőskorban, azaz az első versenyen 2010-ben Az Év Irodaháza díjat az Allee Corner irodaház érdemelte ki az ING Real Estate fejlesztésében, amely Újbudán az Allee-ban található. Jól látható, hogy a korábbi ingatlanpiaci ciklusban az irodaházak mellett a bevásárlóközpontok fejlesztése is nagy volumenben zajlott országszerte, sőt, már akkor a vegyes és városközponti funkcióban gondolkodtak a beruházók, vagyis a pláza retail terei mellett helyet kaptak irodák vagy éppen lakások, netán más szolgáltatók is. A vegyes funkció tetten érhető a WestEndben vagy éppen a MOM Parkban is.

2011-ben a Madarász Irodapark második üteme lett Az Év Irodaháza a Proform Zrt. beruházásában, amely már a Szépvölgyi Irodapark kapcsán is letette a névjegyét. Hatalmas fejlesztési láz jellemezte a magyar piacot, amelyet a 2008-as válság megakasztott, ugyanakkor a már elkezdett projekteket be kellett fejezni. A helyszín is fontos, hiszen a Váci út már akkor meghatározó alpiaca volt a fővárosi irodaszektornak.

2012-ben a korábban említett díjat nem adták át, ellenben a BudaWest Irodaház lett Az Év Legzöldebb Projektje Sasadon, amely BREEAM minősítéssel is rendelkezik. Vagyis miközben azt gondoljuk, hogy a klímavédelem és a fenntarthatóság valami új dolog, rá kell jönnünk, hogy az idő néha „megcsal” minket, hiszen már nyolc éve is építettek zöld projektet. Igaz, hogy a környezettudatos irodaházak akkoriban még fehér hollónak számítottak, majd a sokat emlegetett krízis után pedig már csak ilyen házak épülnek. Egy-két alap dolog zöld fronton már akkor: víz nélküli pissoirok, hőcserélős légkezelő rendszer, szelektív hulladékgyűjtés és klímák hulladékhőjével történő melegvíz ellátás.

Következő évben a Skanska is beköszönt, hiszen ugyanezt a díjat a LEED Platinum minősítésű Green House érdemelte ki szintén a Váci út vonzáskörzetében. A svéd gyökerű vállalat mindig élen járt a zöld technológiák alkalmazásában, és ezt ez a komplexum is igazolja, ráadásul itt hatalmas belső park és zöld tető is támogatja a dolgozók természetközeli munkahelyét. Egyébként itt rendezkedett be annak idején az Avis Budget Group, amely Az Év Irodája fő díját is elvitte anno.

2014-től kezdve Az Év Kereskedelmi Ingatlanfejlesztése címet osztják ki, és azóta mindig irodaház nyeri el a díjat. Ennek alapvetően az az oka, hogy bevásárlóközpontok szinte nem épülnek Magyarországon, a logisztikai központok pedig többnyire a praktikusság és a hatékonyság alapján készülnek, így a minőségi tartalom mellett a látványt az irodaházak tudják képviselni. Bár most a szállodaépítési láz jó néhány izgalmas projektet ígér a jövőre nézve.

A szóban forgó évben a Horizon Development fejlesztésében az Eiffel Palace irodaház nyert, amely még 1893-ban épült a  Pesti Hírlap egykori szerkesztőségeként, kiadóhivatalaként és nyomdájaként a Nyugati tér mellett. Az épület homlokzata a rekonstruált korabeli tervek alapján nyerte vissza eredeti, XIX. századi arculatát, miközben belső szerkezete és felépítése a XXI. század követelményeinek felel meg.

2015-ben ismét egy Váci úti fejlesztés hozta el a díjat, hiszen a Váci Greens C épület lett a nyertes. Az Atenor megaprojektje azért is kiemelkedő, mert a válság után szinte először vágtak bele egy spekulatív fejlesztésbe, ráadásul irodaparkban gondolkodtak, ami hamarosan el is készül hat épületben cirka 130 ezer m2-nyi irodateret kínálva. A belga beruházó is zöldben gondolkodott már akkor, hiszen BREEAM Excellent besorolású az épület, azóta is egyértelmű a környezettudatos műszaki tartalom a fejlesztéseknél.

Egy évvel később ismét a Horizon Development örülhetett, hiszen újabb műemlék-projektje lett Az Év Kereskedelmi Ingatlanfejlesztése. Ezúttal is a belvárosban alkottak jelentőset, hiszen a Vörösmarty tér ékességét, az UNESCO Világörökségi listáján is szereplő Váci 1-et újította meg a vállalat. A 100 éves neoklasszicista palota az új, modern terekkel többfunkciós kereskedelmi ingatlanként kelt életre. Az irodák mellett itt várja a látogatókat többek között a H&M zászlóshajó üzlete, központi irodája és bemutatóterme is.

2017-ben újra egy irodapark érdemelte ki az első helyet, mégpedig a Graphisoft Park vadonatúj Fogadó épülete, amely a nevéből adódóan is fogadja az ide érkezőket, egyfajta találkozási pont a város és a komplexum között. Maga az irodapark azért is különleges, mert a Duna közelében zöld környezetben valójában egy magyar mini Szilícium-völgy, ahol elég komoly a technológiai vállalatok jelenléte (pl. Microsoft, SAP). A helyszín megtestesíti mindazokat a trendeket, amelyek az amerikai giga techcégeket az élvonalba emelték a globális munkaerőpiacon.

Ahogy izmosodott a magyar ingatlanpiac az új ciklusban, egyre nagyobb volumenű beruházások valósultak meg, a finanszírozás biztosított, így a nagy cégek már akár székház-projektekben vagy fejlesztő központokban is gondolkodhattak (pl. Telenor, Nokia). Ennek a szegmensnek kiemelkedő fejlesztése, a három irodaházzal is felérő új Telekom Székház a Könyves Kálmán körúton. Itt szinte a legújabb irodapiaci, ingatlanfejlesztési, fenntarthatósági, munkahelyi trendek mindegyike megjelenik, vagyis a jelenlegi tudásunk egyfajta szintézise az épületegyüttes. A helyszín, vagyis a Hungária körgyűrű is érdekes, hiszen a hosszan elnyúló külső körúton sorra jelennek meg a fejlesztések, így a Váci út és Dél-Buda mellett alakul egy új irodai csomópont.

A tavalyi év legjobbja pedig a Budapest ONE Business Park lett a Futureal-csoport beruházásában, amelyet múlt héten hirdettek ki a Real Estate Awards gálán. A győztes vállalat nevéhez fűződik a Corvin Sétány városfejlesztési projekt, és itt is hozzájárul egy új negyed létrejöttéhez. Már formálódik a kelenföldi intermodális csomópont vonzáskörzetében a Dél-Buda Városközpont, ahol a vállalat a Budapest nyugati kapujaként is emlegetett irodapark mellett idén átadja az Etele Plazát is, amely régóta az első nagy volumenű bevásárlóközpont-beruházás a fővárosban.

Média forrás: realista.hu

Tetszett a cikk? Itt megoszthatja!

iroda.hu V. Díjátadó Gála Irodablog.hu - Munka. Stílus. Design. theBAR by iroda.hu Ingatlan évkönyv 2014-2015

PARTNEREINK

MBSZ IMEDIA - Médiafigyelő Médiafigyelés MTI Brand Trend HuGBC