X

Hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel napi hírfigyelőnkre, hogy első kézből értesülhessen a legfontosabb hírekről, eseményekről.

Aki lemarad, az kimarad!

Napi hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel naponta megjelenő hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön a piac híreiről, eseményeiről. Kérjük töltsön ki minden mezőt a sikeres feliratkozáshoz.

 

Ön szerint másnak is érdekes lehet ez a cikk?

Töltse ki az űrlapot, és küldje el e-mailben!

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a rendezvény?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Regisztráció az Arcképcsarnokba

Szerepelni szeretne az ingatlanpiaci Arcképcsarnokban? Küldje el regisztrációs kérelmét az alábbi adatlap kitöltésével. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Adatmódosítás

Szeretné az itt található adatokat módosítani? Kérjük írjon üzenetet munkatársunknak, aki elvégzi a kért módosításokat.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel a kapcsolatot vele:

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy naponta hírlevelet küldjünk neked a legfontosabb ingatlanpiaci hírekről, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.

Európa 10 nagymenő bevásárlóutcája

2017. Július 07. Retail
Európa szinte minden nagyvárosának megvan a maga híres bevásárlóutcája. Lássunk közülük tíz kedvencet, hogy ha valaki a nyári kánikulában nem csak lazulni, hanem vásárolni is szeretne, akkor hol érdemes pénztárcát nyitogatni.

 

1. Champs-Élysées, Párizs

A világ egyik legismertebb sugárútja az Avenue Des Champs-Élysées, amely csaknem 2 kilométer hosszú. Ez nem a vékony pénztárcák utcája, hiszen luxusüzletekkel van tele. Nem is tipikus sétálóutca, hiszen egy forgalmas útról beszélünk, azonban a sétányokat szegélyező fasorok romantikus hangulattal vértezik fel a város tengelyének számító Champs-Élysées-t. A sugárút a Concorde tértől egészen a Diadalívig tart. De nem csak a luxus itt az úr, hiszen éttermek, kávézók és mozik is a szolgáltatások körét bővítik. A sugárút egyébként a nevét az Elíziumról kapta, amely a boldogok mezejét, vagyis egy olyan túlvilági helyet jelent, ahol az Istenek kegyeltjei tartózkodhatnak.

 

2. Oxford Street, London

A mintegy 2 és fél kilométer hosszú londoni Oxford Streeten több mint 300 üzlet található. Ez Európa leglátogatottabb bevásárlóutcája napi fél millió vendéggel, amely végül a Hyde Parkba torkollik, hogy a sok márka után megpihenhessünk egy kicsit. A világ összes áruházlánca képviselteti magát, így aztán nemigen találunk hiányzókat. Betérhetünk nagyobb áruházakba és kisebb szakboltokba egyaránt, mindenféle ízlést és igényt kielégíthetünk egyetlen lokációban.

 

3. Gran Vía, Madrid

A Gran Vía Madrid előkelő bevásárlóutcája, ahol a déli temperamentumnak megfelelően éjjel sem csitul a forgalom. A Plaza de Cibelestől egészen a Plaza de Espanyáig tart, ahol miközben vásárolgatunk, csodálatos építészeti remekműveket is bámulhatunk. 1909-ben kezdték el építeni, és húsz év alatt el is készült. A spanyolok kimaradtak az első világháborúból, így míg mások harcoltak, addig Madrid megalkotta ezt a csodálatos közterületet. Az épületek stílusai között markánsan megjelenik a bécsi szecesszió, a platareszk és az art deco. Leghíresebb épülete az 1907-1911 között épült Metropolis irodaház, amelynek tornyát 24 karátos arany díszíti.

 

4. Kärntner strasse, Bécs

Már mifelénk a Mariahilfer strasse az ismertebb, most említsük meg a Kärtner Strassét, amely viszonylag drága. A város előkelőbb helyei közé tartozik a luxusüzleteivel együtt, ugyanakkor kezdenek megjelenni az olcsóbb boltok is. Elsőként a történelem folyamán 1257-ben jegyezték fel az utca nevét, vagyis meglehetősen patinás múlttal rendelkező közterületről beszélünk, amely ma a 18. század arculatát viseli magán. A sétálóutca meglehetősen impozáns díszletek között halad végig, hiszen az Operaháztól vezet a Szent István székesegyházig. Megtalálhatók itt a világmárkákat áruló üzletek, az árnyékos teraszokkal rendelkező kávézók, éttermek, elegáns irodák, kaszinók, illetve régi épületek és paloták.

 

5. Bahnhofstrasse, Zürich

A fákkal szegélyezett, exkluzív Bahnhofstrasse sétányán a legmenőbb divattervezők ruháit árusítják. A Bahnhofplatztól a Zürichi-tóig észak-déli irányban haladó sugárút a középkori várárok mentén húzódik, ahol elegáns üzletek és divatos éttermek várják a vendégeket, emellett itt található több nagy svájci bank székhelye is. A nagyrészt gyalogosok számára fenntartott utca Zürich legfontosabb bevásárlóutcája. Egyik híres ékszerboltjánál található az Uhrenmuseum Beyer, amely a legkülönbözőbb korok óráit vonultatja fel. Az utca végén a Zürichi-tóra néző térről indulnak a sétahajók.

 

6. La Rambla, Barcelona

A platánsorral szegélyezett utca egy igazi délies zsibvásárra emlékeztet, hiszen tele van utcazenészekkel, kávézókkal és árusokkal. Két végén található a Kolumbusz-emlékmű a tengernél és a Katalónia tér, amely a metropolisz legforgalmasabb közterülete, hiszen minden turistának kötelező eljönni ide. A La Rambla már a XIX. században elnyerte a mai arculatát, amikor az operaház, a piac és a virágárusok kisebb épületei elkészültek. Az első platánokat még 1851-ben ültették. A szomszédságában tárul fel egy titokzatos középkori világ, hiszen itt található a Barri Gótic, vagyis a Gótikus negyed, ahol a világ egyik legjobban megőrzött középkori palota- és templomegyüttese húzódik.

 

7. Zeil, Frankfurt

A Zeil Frankfurt fő utcája, vagyis a német pénzügyi központ szíve. A XIX. század végétől fogva ez a város egyik leghíresebb és legforgalmasabb utcája, ahol számtalan üzlet és bevásárlóközpont található, így a turisták egyik legkedveltebb célpontja is. A történelmi értékkel bíró házak egy része sajnos elpusztult a világháborús bombázások alkalmával. A Zeil nyugati fele jelenleg sétálóutca a Haupwatche és a Konstablerwache terek közötti szakaszon, közelében pedig megtekinthető Goethe szülőháza és a pompás, barokk stílusban épült Szent Katalin-templom is.

 

8. Strøget, Koppenhága

Koppenhága bevásárlónegyede a Strøget, amelynek jelentése „körzet, övezet”. Ez a dán főváros ütőere és egyben a világ leghosszabb sétáló utcája. A Strøget összeköti a Rådhus-t (városháza), a Kongens Nytorvot és a Nørreort állomást, vagyis igazán pazar építészeti remekművek szegélyezik. A legdrágább dizájnerüzletek sora várja a vásárlókat, akik nem éppen két fillérért vásárolhatnak be. Ajándékboltok, pipa- és lemezüzletek, valamint bankok váltogatják egymást.

 

9. Váci utca, Budapest

A Váci utca már a középkorban jelentős közterület volt, északi részén állt a pesti városfal egyik kapuja. A Váci utcát ékesítő épületek zöme az 1800-as években épült, maga az utca 1899-ben kapta meg végleges formáját. Északi része pedig csak az 1980-as években lett sétáló utca, majd később a Vásárcsarnok felé eső déli részt is a gyalogosok vették birtokba. Jelenleg több mint 500 üzlet és vendéglátóipari egység működik Budapest szívében.

 

10. Hooftstraat, Amszterdam

Az amszterdami Hooftstraat a hollandok egyik legismertebb bevásárlóutcája a múzeumnegyedben, amely a nevét a 19. században kapta Hooft történész és író után. Az utóbbi évtizedben Németalföld legdrágább bevásárlóutcáinak egyikévé nőtte ki magát, hiszen tele van olyan híres divatházakkal, mint a Chanel, a Prada vagy éppen a Louis Vuitton. Mindemellett egy kis utcáról van szó, vagyis igazán otthonos körülmények között nézelődhetünk a legmenőbb üzletekben.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

Média forrás: realista.hu
A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Európa 10 nagymenő bevásárlóutcája

Európa szinte minden nagyvárosának megvan a maga híres bevásárlóutcája. Lássunk közülük tíz kedvencet, hogy ha valaki a nyári kánikulában nem csak lazulni, hanem vásárolni is szeretne, akkor hol érdemes pénztárcát nyitogatni.

 

1. Champs-Élysées, Párizs

A világ egyik legismertebb sugárútja az Avenue Des Champs-Élysées, amely csaknem 2 kilométer hosszú. Ez nem a vékony pénztárcák utcája, hiszen luxusüzletekkel van tele. Nem is tipikus sétálóutca, hiszen egy forgalmas útról beszélünk, azonban a sétányokat szegélyező fasorok romantikus hangulattal vértezik fel a város tengelyének számító Champs-Élysées-t. A sugárút a Concorde tértől egészen a Diadalívig tart. De nem csak a luxus itt az úr, hiszen éttermek, kávézók és mozik is a szolgáltatások körét bővítik. A sugárút egyébként a nevét az Elíziumról kapta, amely a boldogok mezejét, vagyis egy olyan túlvilági helyet jelent, ahol az Istenek kegyeltjei tartózkodhatnak.

 

2. Oxford Street, London

A mintegy 2 és fél kilométer hosszú londoni Oxford Streeten több mint 300 üzlet található. Ez Európa leglátogatottabb bevásárlóutcája napi fél millió vendéggel, amely végül a Hyde Parkba torkollik, hogy a sok márka után megpihenhessünk egy kicsit. A világ összes áruházlánca képviselteti magát, így aztán nemigen találunk hiányzókat. Betérhetünk nagyobb áruházakba és kisebb szakboltokba egyaránt, mindenféle ízlést és igényt kielégíthetünk egyetlen lokációban.

 

3. Gran Vía, Madrid

A Gran Vía Madrid előkelő bevásárlóutcája, ahol a déli temperamentumnak megfelelően éjjel sem csitul a forgalom. A Plaza de Cibelestől egészen a Plaza de Espanyáig tart, ahol miközben vásárolgatunk, csodálatos építészeti remekműveket is bámulhatunk. 1909-ben kezdték el építeni, és húsz év alatt el is készült. A spanyolok kimaradtak az első világháborúból, így míg mások harcoltak, addig Madrid megalkotta ezt a csodálatos közterületet. Az épületek stílusai között markánsan megjelenik a bécsi szecesszió, a platareszk és az art deco. Leghíresebb épülete az 1907-1911 között épült Metropolis irodaház, amelynek tornyát 24 karátos arany díszíti.

 

4. Kärntner strasse, Bécs

Már mifelénk a Mariahilfer strasse az ismertebb, most említsük meg a Kärtner Strassét, amely viszonylag drága. A város előkelőbb helyei közé tartozik a luxusüzleteivel együtt, ugyanakkor kezdenek megjelenni az olcsóbb boltok is. Elsőként a történelem folyamán 1257-ben jegyezték fel az utca nevét, vagyis meglehetősen patinás múlttal rendelkező közterületről beszélünk, amely ma a 18. század arculatát viseli magán. A sétálóutca meglehetősen impozáns díszletek között halad végig, hiszen az Operaháztól vezet a Szent István székesegyházig. Megtalálhatók itt a világmárkákat áruló üzletek, az árnyékos teraszokkal rendelkező kávézók, éttermek, elegáns irodák, kaszinók, illetve régi épületek és paloták.

 

5. Bahnhofstrasse, Zürich

A fákkal szegélyezett, exkluzív Bahnhofstrasse sétányán a legmenőbb divattervezők ruháit árusítják. A Bahnhofplatztól a Zürichi-tóig észak-déli irányban haladó sugárút a középkori várárok mentén húzódik, ahol elegáns üzletek és divatos éttermek várják a vendégeket, emellett itt található több nagy svájci bank székhelye is. A nagyrészt gyalogosok számára fenntartott utca Zürich legfontosabb bevásárlóutcája. Egyik híres ékszerboltjánál található az Uhrenmuseum Beyer, amely a legkülönbözőbb korok óráit vonultatja fel. Az utca végén a Zürichi-tóra néző térről indulnak a sétahajók.

 

6. La Rambla, Barcelona

A platánsorral szegélyezett utca egy igazi délies zsibvásárra emlékeztet, hiszen tele van utcazenészekkel, kávézókkal és árusokkal. Két végén található a Kolumbusz-emlékmű a tengernél és a Katalónia tér, amely a metropolisz legforgalmasabb közterülete, hiszen minden turistának kötelező eljönni ide. A La Rambla már a XIX. században elnyerte a mai arculatát, amikor az operaház, a piac és a virágárusok kisebb épületei elkészültek. Az első platánokat még 1851-ben ültették. A szomszédságában tárul fel egy titokzatos középkori világ, hiszen itt található a Barri Gótic, vagyis a Gótikus negyed, ahol a világ egyik legjobban megőrzött középkori palota- és templomegyüttese húzódik.

 

7. Zeil, Frankfurt

A Zeil Frankfurt fő utcája, vagyis a német pénzügyi központ szíve. A XIX. század végétől fogva ez a város egyik leghíresebb és legforgalmasabb utcája, ahol számtalan üzlet és bevásárlóközpont található, így a turisták egyik legkedveltebb célpontja is. A történelmi értékkel bíró házak egy része sajnos elpusztult a világháborús bombázások alkalmával. A Zeil nyugati fele jelenleg sétálóutca a Haupwatche és a Konstablerwache terek közötti szakaszon, közelében pedig megtekinthető Goethe szülőháza és a pompás, barokk stílusban épült Szent Katalin-templom is.

 

8. Strøget, Koppenhága

Koppenhága bevásárlónegyede a Strøget, amelynek jelentése „körzet, övezet”. Ez a dán főváros ütőere és egyben a világ leghosszabb sétáló utcája. A Strøget összeköti a Rådhus-t (városháza), a Kongens Nytorvot és a Nørreort állomást, vagyis igazán pazar építészeti remekművek szegélyezik. A legdrágább dizájnerüzletek sora várja a vásárlókat, akik nem éppen két fillérért vásárolhatnak be. Ajándékboltok, pipa- és lemezüzletek, valamint bankok váltogatják egymást.

 

9. Váci utca, Budapest

A Váci utca már a középkorban jelentős közterület volt, északi részén állt a pesti városfal egyik kapuja. A Váci utcát ékesítő épületek zöme az 1800-as években épült, maga az utca 1899-ben kapta meg végleges formáját. Északi része pedig csak az 1980-as években lett sétáló utca, majd később a Vásárcsarnok felé eső déli részt is a gyalogosok vették birtokba. Jelenleg több mint 500 üzlet és vendéglátóipari egység működik Budapest szívében.

 

10. Hooftstraat, Amszterdam

Az amszterdami Hooftstraat a hollandok egyik legismertebb bevásárlóutcája a múzeumnegyedben, amely a nevét a 19. században kapta Hooft történész és író után. Az utóbbi évtizedben Németalföld legdrágább bevásárlóutcáinak egyikévé nőtte ki magát, hiszen tele van olyan híres divatházakkal, mint a Chanel, a Prada vagy éppen a Louis Vuitton. Mindemellett egy kis utcáról van szó, vagyis igazán otthonos körülmények között nézelődhetünk a legmenőbb üzletekben.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

Média forrás: realista.hu

Tetszett a cikk? Itt megoszthatja!

iroda.hu V. Díjátadó Gála Irodablog.hu - Munka. Stílus. Design. theBAR by iroda.hu Ingatlan évkönyv 2014-2015

PARTNEREINK

MBSZ IMEDIA - Médiafigyelő Médiafigyelés MTI Brand Trend HuGBC